a tale of our 3 cats

Een jaartje verder en wijzer sinds het laatste blog…..

Vorig jaar juni zag Yp er verschrikkelijk uit en ging het ook alles behalve goed. Na alweer een jaar zoeken naar de juiste relief medicatie en voedselsamenstelling lijkt het er nu op dat we iets gevonden hebben.

In plaats van Prednoral, krijgt Yp nu Dexamethason 0.5mg. Dit maakt hem niet zo lam en doet in principe hetzelfde, symptoombestrijding. Let wel!!!! Hij krijgt dit alleen in perioden van allergieopleving met heftige jeuk, inclusief kale plakken met open wonden. Ondertussen is het managen wat wel en niet TE erg gaat worden, na 10 jaar ziekte heb je daar wel een oog voor. Ik praat nu over het afgelopen jaar waarin alweer gezocht werd naar het juiste voer.

Ondertussen lijkt het er op dat we dat gevonden hebben. Concept for life heeft een Veterinary Diet lijn, in dit geval de Hypoallergene variant met als eiwit insect. Te bestellen bij ZOOPLUS. Nog een hele dikke plus, alle drie de katten eten dit, met veel plezier! Dat neemt ook een hoop stress weg. De andere twee krijgen wel af en toe nog iets anders gevoerd waar Yp uiteraard niet bij is. Het is en blijft dieetvoer.

Heel af en toe komt er iemand langs en laat een opmerking of verhaal achter met soortgelijke ervaringen, dat is de reden waarom ik dit blog nog bijhoud. Misschien help ik iemands diertje, who knows.

Eén reactie

  1. Zo te zien is hij er duidelijk van opgeknapt. Gelukkig maar.

    8 juni 2020 om 13:28

Plaats een reactie