a tale of our 3 cats

Unsupervised…

and the possibilities are endless…..

_20150720_192439~2~2Die vlieger ging zeker op voor Juul de eerste dagen alleen thuis. Breken z’n nu met z’n drietjes de tent af of niet? Nu bleek na een dag of twee bij thuiskomst dat meneer geen lucht meer kreeg en totaal geen energie meer had. De eerste gedachten die door je hoofd schieten zijn enge ziektes. Natuurlijk met de dood tot gevolg want doemscenario’s draaien nu eenmaal automatisch in mijn brein. All goes to shit want dan ben je tenminste op het ergste voorbereid, zoiets.

Ennieweejz, eerste ritje dierenarts bleek teleurstellend. Een kitten, strak van de adrenaline die voorgaande symptomen niet laat zien, geen koorts, niets kunnen voelen, geen rare dingen kunnen vinden. Wacht het maar af, was de mededeling. Bij thuiskomst kakt hij helemaal in en dan moet je gaan werken. Hell !!! Gelukkig bleef hubbie thuis voor supervisie en die hield me op de hoogte. Uiteindelijk gebeld en een tweede afspraak gemaakt voor een foto en die bleek ook in orde, alles op z’n plek, geen breuken en scheuren. Wel de uitleg dat het een hersenschudding en/of toch een kneuzing kon zijn. Katten zijn immers experts in pijn verbergen. Zo bleek ook. Hij had pijn. Uitzitten dus. De theorie is ook dat hij van één van de krabpalen is gedonderd in z’n eigen waanzin.

Ondertussen zijn we een week verder en sinds gisteren is hij ontzettend opgeknapt en probeert de twee oudere bavianen weer te torpederen. Thx, Juul voor de extra grijze haren.

Advertenties

9 Reacties

 1. dus eind goed al goed
  maar je schrikt wel ff

  20 juli 2015 om 22:09

 2. Mooi grijs is niet lelijk 😉 Maar idd schrikken als je niet weet hoe of wat.
  Groetjes

  20 juli 2015 om 22:33

 3. Allemáchtig, wat een schrik! Weet je nog dat Sjef over Guust struikelde toen de laatste aan het rausen was en hem voor de voeten vloog?
  Lag voor dood, kop geraakt. Een week later helemaal weer de ouwe!

  20 juli 2015 om 23:37

 4. Hoe hoog hangt bij jullie de krabpaal ? 🙂

  21 juli 2015 om 10:43

 5. Je hartverzakking inmiddels al weer te boven hoop ik? 🙂

  21 juli 2015 om 14:17

 6. Hallo, Allereerst hartelijk dank voor je mooie verhalen. Ben uiteindelijk hier belandt en zag 20 juli staan. Verder gaat ie niet. Ik ben hier terecht gekomen omdat onze 5 jaar oude witte ragdoll bijna hetzelfde heeft als Yp.
  En inderdaad, prednison spuiten, pillen, royal canin hypo allergeen, schimmel shampoo.en korrels voor dr eigen weerstand, het mag allemaal niet baten. We zien even verbetering en dan weer kale bloederige plekken. En meerdere dierenartsen die enkel pretnison geven. Iets anders bestaat blijkbaar niet. Bij ons geen testen gedaan of bloed onderzoek omdat daar toch niks uit komt. In jouw ( wel ergere) verhaal lees ik wat anders. Werkt de medi-wiet?? Groeten Merijn

  26 augustus 2015 om 00:54

  • Hoi Merijn, ja de mediwiet helpt echt! Ik kan het echt aanbevelen. Een druppel op een poot, wel even goed wrijven met de pipet en hij likt het op. Na een half uur kalmeert z’n jeuk en z’n humeur.

   28 september 2015 om 00:31

 7. Villasappho

  Oef herkenbaar dat gevoel zeg pfff

  25 juni 2016 om 14:18

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s