a tale of our 3 cats

Yp aan de medi-wiet (Golyoli)

DSC_0150~2Zoals eerder vermeld ging het best goed met Yp, totdat we over gingen op een zak voer met dezelfde samenstelling als de vorige voeding, dit omdat het gebruikelijke merk even niet voorradig was. Helaas kreeg hij weer iets jeuk en haarverlies wat resulteerde in een weliswaar korte Prednisolonkuur. Hierna ging het weer ietsje beter. Juist die troep wil ik hem zo min mogelijk geven omdat het uiteindelijk allerlei andere kwalen kan veroorzaken. Maar vind maar eens een alternatief dat werkt.

En dan kom je iemand tegen die je onverwacht een gouden tip geeft. CBD-olie, Golyoli… oftewel medi-wiet. Ik ben me er eens in gaan verdiepen en las dat veel mensen en ook dieren hier baat bij hebben. Aangezien het THC gehalte echt minimaal is en dus niet psycho effectief is, kan het ook voor dieren helpen. Om jullie hier niet te vervelen met de werking van de olie laat ik even een link achter zodat je zelf kunt lezen wat het eigenlijk is. http://www.dutch-headshop.com/nl/cbd-olie-golyoli-mediwiet-10ml-p-1099.html

Anyway…. het helpt! En dat is het belangrijkste. Yp krijgt 1 dikke druppel per dag die ik op een voorpootje aanbreng, hij wast het er vanaf zodat het in aanraking komt met z’n slijmvliezen. Dan is de werking optimaal. Hij is rustiger, z’n jeuk is echt minimaal en hij lijkt meer te kunnen verdragen. Vriendelijk is hij altijd wel maar met de olie lijkt hij nog vriendelijker. Waarschijnlijk ook omdat de jeuk geen invloed meer heeft op z’n humeur.

Nog een fijne bijkomstigheid is dat het voor mijzelf ook iets doet. Sinds anderhalf jaar heb ik psoriasis ontwikkeld en dit helpt tegen de jeuk, ik neem dan 2 druppels per dag, onder m’n tong. Je kunt je voorstellen dat ik erg dankbaar ben voor deze gouden tip.

Advertenties

11 Reacties

 1. dat zijn goede berichten Alexandra
  ik heb de link opgeslagen en zal er eens gaan lezen

  2 juni 2015 om 13:22

 2. Een betere reklame voor de site is er niet…wat is het toch een scheetje jullie Yp

  2 juni 2015 om 13:44

 3. mooi zo goed nieuws dus.

  2 juni 2015 om 15:01

 4. Yp zag er idd goed uit en was lekker vriendelijk een aantal minuten na de druppel.

  2 juni 2015 om 18:45

 5. Mooi dat het zo goed helpt hoor, een prachtige foto van Yp.

  2 juni 2015 om 19:02

 6. Het is wel één grote dermatologische ellende bij jou in huis. Probaat middel dus voor mens en kat

  2 juni 2015 om 19:14

  • Ja Henk, als je het zo brengt klinkt het wel erg ellendig maar dat mag de pret niet drukken……ondertussen kunnen we hier allemaal kriebelen als de beste!

   4 juni 2015 om 01:39

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s